INFORMATIERIJK .nl
Zyoptix
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Zyoptix ooglaser behandeling.

 

Wat is Zyoptix?
De Zyoptix ooglaser behandeling is een zogenaamde gepersonaliseerde laserbehandeling. Zyoptix betekent eigenlijk dat oogbehandeling met laser nu uniek is voor elk oog. De Zyoptix ooglaserbehandeling is een ooglaser behandeling volgens de WaveFront-methode. Deze ooglaser behandeling wordt meestal gebruikt als aanvulling op de bestaande conventionele ooglaser behandel methoden.

Wat houdt een Zyoptix ooglaser behandeling in?
Bij een Zyoptix behandeling wordt de nieuwste en meest geavanceerde technologie gebruikt voor het opsporen en behandelen van zeer kleine fouten in het gezichtsvermogen. De Zyoptix ooglaser behandeling houdt in dat er met behulp van speciale apparatuur een drie dimensionaal plaatje van de vorm en karakteristieken van het hoornvlies wordt gemaakt. Dit betekent dat er een uitgebreid vooronderzoek zal plaatsvinden. Met behulp van de verkregen  informatie wordt de ooglaser afgesteld en kan het hoornvlies veel nauwkeuriger behandeld worden dan met de standaard ooglaser methodes. >>>


 Zyoptix ooglaser methode
 
 

Zyoptix vervolg:

Wat houdt een Zyoptix ooglaser behandeling in? (vervolg)
Een Zyoptix oog laser behandeling zegt alleen iets over hoe de ooglaser zijn werk gaat doen en is veelal alleen mogelijk in combinatie met een LASIK, LASEK of PRK ooglaser behandeling. De Zyoptix behandeling is snel en praktisch pijnloos, net als de standaard ooglaser behandeling.
Door de Zyoptix ooglaser behandeling is het theoretisch zelfs mogelijk om de gezichtsscherpte beter te maken dan voor een mens gebruikelijk is.

Voor wie is Zyoptix geschikt?
Alle ooglaser klinieken, die de Zyoptix ooglaser behandeling uitvoeren, hanteren ieder hun eigen richtlijnen, maar in het algemeen kun je stellen zeggen dat de Zyoptix ooglaser behandeling geschikt is voor zowel verziendheid als voor bijziendheid met een sterkte van -7.00 dioptrie tot +4.00 dioptrie en een en cilinderafwijking tot 3.00 dioptrie. Uit onderzoek blijkt dat de Zyoptix behandeling een positief effect heeft op zien in het donker en dus een positief effect kan hebben tegen nachtblindheid.

Wat zijn de resultaten van een Zyoptix behandeling?
Een Zyoptix behandeling corrigeert niet alleen de oogsterkte, maar ook de kleine oogafwijkingen die de kwaliteit van zien beïnvloeden. De gemeten gezichtsscherpte na een Zyoptix behandeling is vaak hoger dan voorheen met bril of contactlenzen. Vooral bij slechtere lichtomstandigheden zijn deze verschillen merkbaar.

Wat zijn complicaties van een Zyoptix ooglaser behandeling?
Al is de kans op complicaties bij een Zyoptix behandeling gering, de Zyoptix ooglaser behandeling is net als alle andere ooglaser behandelingen een medische ingreep met de bijbehorende complicaties.
Aangezien de Zyoptix methode gebruikt wordt als aanvulling op de bestaande  LASIK, LASEK of PRK ooglaser behandeling, zijn de complicaties dus ook afhankelijk van welke van deze ooglaser methodes er gebruikt gaat worden. Raadpleeg dus altijd de behandelend arts over de te verwachten complicaties.

Waar kan ik me voor een Zyoptix ooglaser behandeling laten behandelen?
De Zyoptix ooglaser behandeling wordt niet door alle ooglaser klinieken uitgevoerd, maar er zijn steeds meer klinieken, zowel in Nederland als in het buitenland, die deze ooglaser behandeling toepassen. Het is echter wel raadzaam om de diverse klinieken en ooglaser praktijken met elkaar te vergelijken. De prijzen die gevraagd worden voor een Zyoptix ooglaser behandeling kunnen sterk verschillen.

Algemeen
De bovenstaande beschrijving van een Zyoptix ooglaser behandeling is een algemene beschrijving van wat de Zyoptix ooglaser behandeling, volgens de Wavefront methode, inhoud. Alle klinieken die de Zyoptix behandeling uitvoeren hebben hun eigen richtlijnen en procedures die af kunnen wijken van hetgeen hierboven staat vermeld. Raadpleeg dus altijd de behandelende arts of kliniek voor een meer specifieke uitleg over wat te verwachten, welke procedures er gevolgd gaan worden en welke complicaties er op kunnen treden.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk