INFORMATIERIJK .nl
Werken als au pair
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Werken als au pair

 

Wat is een au pair?
Een au pair is een jongen of meisje die, minimaal een aantal dagen per week, het gezin helpt bij de verzorging en opvoeding van de kinderen, maar ook zorg draagt voor een deel van het huishouden. Hiervoor inruil ontvangt een au pair gratis kost en inwoning en een vergoeding. Vaak heeft een au pair de intentie om de taal en cultuur van het land van verblijf te leren kennen.

Waar moet je als au pair aan voldoen?
Behalve dat je affiniteit met kinderen moet hebben worden er van een au pair ook nog andere eigenschappen gevraagd. Deze eigenschappen of voorwaarden kunnen per land en au pair bemiddelingsbureau verschillen maar over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je aan de volgende voorwaarden moet voldoen.
- Je bent minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud.
- Je hebt geen crimineel verleden en kan dit aantonen d.m.v. een zogenaamd ‘bewijs van goed gedrag’. Dit is bij de gemeente waar je woont op te vragen.
- Je hebt affiniteit met kinderen en kunt dit ook aantonen. Meestal wordt er om referenties gevraagd.
- Je hebt zelf nog geen kinderen en bent ook niet zwanger. >>>


 Werken als au pair
 
 

Werken als au pair vervolg:

Hoe kan je als au pair werken?
Er zijn verschillende mogelijkheden om als au pair aan de slag te gaan. De twee meest bekende methodes zijn om je via het internet aan te melden of om je bij een au pair bemiddelingsbureau in te laten schrijven.
Aanmelden via het internet gaat vaak sneller en is over het algemeen goedkoper. Er kunnen echter ook nadelen aan kleven. Er is namelijk minder controle op deze websites en ook op de gastgezinnen, je moet vaak een hoop zaken zelf regelen en je hebt vaak geen steunpunt bij vragen en conflicten. Kortom vaak sneller en goedkoper maar ook vaak minder goed geregeld.
De tweede optie is je te laten inschrijven bij een au pair bemiddelingsbureau. Hiervoor wordt er vaak een )kleine' vergoeding gevraagd, maar deze bureaus regelen dan wel vaak een hoop zaken voor je. Verder heb je dan vaak ook een punt om op terug te vallen.
Voor beide opties geldt dat er goede en minder goede tussenzitten. Het is dan vaak ook verstandig om meerdere au pair bemiddelingsbureaus en au pair internet sites met elkaar te vergelijken. Misschien ken je mensen die al ervaring hebben opgedaan met een bepaalde au pair instantie en hier goede of slechte ervaringen mee hebben. Vraag deze eens om advies. Lees in ieder geval goed de voorwaarden door, kijk wat de au pair organisatie voor je kan en wil doen en bekijk de kosten.

Wat is een au pair niet?
Een au pair is geen bediende of huishoudster. Er wordt dan ook verwacht van het gastgezin dat zij de au pair hierbij zowel binnen- en buitenhuis bij proberen te helpen.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk