INFORMATIERIJK .nl
Wavefront
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Wavefront ooglaser methode.

 

Wat is Wavefront?
De Wavefront ooglaser behandeling, ook wel de Wavefront methode genoemd, is een zogenaamde gepersonaliseerde laserbehandeling. De WaveFront-methode wordt meestal gebruikt als aanvulling op de bestaande conventionele ooglaser behandel methoden.

Wat houdt een Wavefront ooglaser behandeling in?
De Wavefront ooglaser-methode houdt in dat er met behulp van speciale apparatuur een driedimensionaal plaatje van de vorm en karakteristieken van het hoornvlies wordt gemaakt. Met behulp van deze informatie wordt de ooglaser afgesteld en kan het hoornvlies veel nauwkeuriger behandeld worden dan met de traditionele ooglaser methodes. Een Wavefront oog laser behandeling zegt alleen iets over hoe de ooglaser zijn werk gaat doen en is veelal alleen mogelijk in combinatie met een LASIK, LASEK of PRK ooglaser behandeling.
Door deze ooglaser behandeling is het theoretisch zelfs mogelijk om de gezichtsscherpte beter te maken dan voor een mens gebruikelijk is. >>>


 Wavefront ooglaser methode
 
 

Wavefront vervolg:

Voor wie is de Wavefront ooglaser behandeling geschikt?
De WaveFront-methode wordt meestal gebruikt als aanvulling op de bestaande conventionele ooglaser behandel methoden. Al hanteren de ooglaser kliniken die de Wavefront ooglaser methode uitvoeren ieder hun eigen richtlijnen, kun je in het algemeen zeggen dat de Wavefront ooglaser behandeling geschikt is voor zowel verziendheid als voor bijziendheid met een sterkte van -7.00 dioptrie tot +4.00 dioptrie en een en cilinderafwijking tot 3.00 dioptrie. Deze laser methode is ook erg geschikt tegen nachtblindheid en/of in het geval van te grote of wijde pupillen.
Niet ieder oog is geschikt voor een wavefront behandeling, laat u dus adviseren door de behandelend artsof uw ogen geschikt zijn voor deze behandeling.

Wat zijn de resultaten van een Wavefront behandeling?
De Wavefront ooglaser methode behandeling zorgt voor een kwalitatief perfect zicht, dat veelal beter is dan wat met bril of contactlenzen haalbaar is.

Wat zijn complicaties van een WaveFront ooglaser behandeling?
Aangezien de Wavefront methode gebruikt wordt als aanvulling op de LASIK, LASEK of PRK ooglaser behandeling, zijn de complicaties dus ook afhankelijk van welke van deze ooglaser methodes er gebruikt gaat worden.

Waar kan ik me voor een Wavefront ooglaser behandeling laten behandelen?
De Wavefront ooglaser methode wordt niet door alle ooglaser klinieken uitgevoerd, maar er zijn verschillende klinieken, zowel in Nederland als daarbuiten, die deze ooglaser techniek toepassen. Het is altijd raadzaam om de diverse klinieken en ooglaser praktijken met elkaar te vergelijken, want de prijzen van de verschillende ooglaser klinieken die de Wavefront ooglaser behandeling uitvoeren variëren sterk.

Algemeen
De bovenstaande beschrijving van een Wavefront ooglaser behandeling is een algemene beschrijving van wat de Wavefront behandeling inhoud. Alle klinieken die de Wavefront behandeling uitvoeren hebben hun eigen richtlijnen en procedures die af kunnen wijken van hetgeen hierboven staat vermeld. Raadpleeg dus altijd de behandelende arts of kliniek voor meer specifieke uitleg over wat te verwachten en welke procedures er gevolgd gaan worden.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk