INFORMATIERIJK .nl
VOIP
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

VOIP

 

Wat is VOIP?
VOIP is de afkorting voor “Voice Over Internet Protocol”. Bij VOIP wordt er een IP-Netwerk gebruikt, zoals internet, om spraak te transporteren. Op deze wijze kan er telefonie worden mogelijk gemaakt over datanetwerken. Er worden voor VOIP veel verschillende termen gebruikt. Zo wordt VOIP ook wel Internet telefonie, Internet bellen, Digitale telefonie, IP telefonie of Voice over Internet genoemd. Bijna al deze termen komen wel ongeveer op hetzelfde neer. Bij al deze termen gaat het over het telefoneren over een breedband internet aansluiting

Hoe werkt VOIP?
Bij VOIP wordt er gebruik gemaakt van de techniek om de traditioneel gescheiden werelden van spraak (analoog signaal) en data samen te voegen. Het analoge signaal wordt dus omgezet in een digitaal signaal. Dit digitale signaal kan vervolgens over een ip-netwerk (bijvoorbeeld het internet) verzonden worden, waardoor er telefonie mogelijk wordt. >>>


 Voip telefonie
 
 

VOIP vervolg:

Wat zijn de voordelen van bellen met VOIP?
De internet verbindingen worden steeds sneller en betrouwbaarder. Hierdoor kan het ook steeds interessanter worden om via VOIP te bellen. Voor de consument is er eigenlijk momenteel maar 1 groot voordeel aan het bellen via VOIP en dat zijn de kosten. Bellen over VOIP kan gewoon een stuk goedkoper dan via de traditionele manier. Er zijn op dit moment ook vele voip aanbieders die elkaar behoorlijk concurreren waardoor het VOIP bellen alleen maar goedkoper wordt. Voor bedrijven zijn er wel meerdere voordelen te behalen. Behalve het kostenvoordeel kunnen bedrijven nog voordelen hebben als eenvoudiger beheer en minder bekabeling.

Wat zijn de nadelen van VOIP?
De klassieke datanetwerken zijn van oudsher niet ontworpen voor het transporteren van spraak. Het transport van spraak stelt strenge eisen aan een netwerk. De meest gehoorde klacht van consumenten over bellen met VOIP is dan ook de betrouwbaarheid. Er zijn inmiddels al hele forums gewijd aan de problemen van bellen met VOIP. Toch lijkt de techniek en netwerken steeds meer te verbeteren, waardoor het bellen via VOIP ook steeds betrouwbaarder wordt.

Waar kan ik een VOIP aansluiting krijgen?
Het bellen via VOIP neemt in Nederland in rap tempo toe. Er zijn in Nederland dan ook vele aanbieders van VOIP telefonie. De tarieven worden ook steeds gunstiger, waardoor er steeds meer mensen overstappen van de traditionele telefonie naar VOIP bellen. Voor je aan VOIP bellen begint is het raadzaam om een aantal van deze VOIP aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kan namelijk veel schelen in zowel kosten als in snelheid van de internet verbinding.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk