INFORMATIERIJK .nl
Restless Legs / rusteloze benen
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Restless Legs, rusteloze benen.

 

Wat is Restless Legs?
De naam zegt het eigenlijk al, restless legs staat voor rusteloze benen en is een syndroom waar zo'n half miljoen mensen in Nederland last van hebben. Het restless legs syndroom, ook wel afgekort tot RLS, is een aandoening van het zenuwstelsel. Restless legs wordt ook wel onrustige benen genoemd.

Hoe herken je Restless Legs?
Restless legs is het beste te herkennen aan een vervelend gevoel in de benen waardoor de aandrang ontstaat om te bewegen. Meestal doet dit zich voor in de avond en nacht en als u stil zit of ligt.

Wat is de oorzaak van restless legs?
Helaas is de exacte oorzaak tot nu toe nog onbekend. >>>


 Restless legs of rusteloze benen
 
 

Restless Legs vervolg:

Wat zijn de klachten bij restless legs?
De vier bekendste klachten zijn:
- een onweerstaanbare drang om te bewegen dat vaak veroorzaakt wordt door een onaangenaam gevoel in de benen,
- vaak begint deze bewegingsdrang in rust,
- vaak verminderen de klachten weer als u beweegt of koelt,
- meestal worden de klachten s-avonds en s-nachts heftiger of treden de klachten pas in de avond en/of in de nacht op.

Wat zijn de gevolgen van restless legs?
Het meest bekende gevolg van restless legs is een slechte nachtrust. Dit kan optreden omdat mensen met restless legs vaak moeizaam in slaap vallen door hun onrustige benen en/of omdat zij door hun onrustige benen ook onrustig slapen en steeds uit bed moeten. Soms kan het helpen om even te gaan lopen of om op de koude vloer te gaan staan.

Wat kun je zelf doen tegen restless legs?
Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de klachten te verminderen of om minder snel last te krijgen van restless legs. Dit zijn o.a.:
- maak elke dag een wandeling,
- gebruik niet te veel koffie en/of alcohol
- zorg voor een regelmatig leefritme.

Wat is de behandeling tegen restless legs?
Restless legs is tegenwoordig goed te behandelen. Er zijn dan ook verschillende medicijnen te verkrijgen die u klachten meestal kunnen verminderen of zelfs helemaal kunnen laten verdwijnen. Het advies is dan ook om met uw klachten naar de huisarts te gaan. De huisarts kunt u dan van deskundig advies en eventueel de juiste medicijnen voorzien.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk