INFORMATIERIJK .nl
Ouderschapsverlof
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Ouderschapsverlof

 

Wat is Ouderschapsverlof?
Ouderschapsverlof is verlof dat je kunt opnemen als je voor kinderen jonger dan acht jaar zorgt.

Wanneer hebt je recht op ouderschapsverlof?
Je hebt recht op ouderschapsverlof als je minstens een jaar bij dezelfde werkgever werkt en zorgt voor een kind dat jonger is dan acht jaar. Ouderschapsverlof kan door beide ouders worden opgenomen. Als je meerdere kinderen hebt, kunt je voor ieder kind apart ouderschapsverlof opnemen. >>>


 Ouderschapsverlof
 
 

Ouderschapsverlof vervolg:

Hoe lang kun je ouderschapsverlof opnemen?
Je hebt recht op ouderschapsverlof van 13 maal de wekelijkse arbeidsduur. Gewoonlijk geldt dat je gedurende een half jaar voor de helft van de normale werkweek gaat werken. In overleg met de werkgever kun je het ouderschapsverlof ook op een andere manieren spreiden, namelijk:
Je kunt het ouderschapsverlof over een langere periode dan zes maanden uitsmeren.
Je kunt meer uren verlof per week opnemen. Denk aan voltijds ouderschapsverlof.
Je kunt het verlof opsplitsen in twee of drie gedeelten. Elk gedeelte moet dan wel minimaal een maand duren.
Voor de meest actuele informatie verwijzen we je graag door naar de website van postbus 51.

Welke gevolgen heeft ouderschapsverlof voor je inkomen?
Ouderschapsverlof is onbetaald verlof. je ontvangt dus geen salaris voor de uren waarin je ouderschapsverlof hebt opgenomen. Sommige bedrijven hebben in de cao of in de aanvullende arbeidsvoorwaarden andere afspraken staan. Het kan zijn dat er namelijk toch (deels) wordt doorbetaald tijdens het ouderschapsverlof maar zoals gezegd dit is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt en de CAO. Het is dus aan te raden om hiernaar te informeren.

Hoe vraag je ouderschapsverlof aan?
Ouderschapsverlof moet worden aangevraagd bij je werkgever. Dit moet schriftelijk en moet minstens 2 maanden voor het verlof in gaat. Veel werkgevers hebben hier een speciaal formulier voor.

Kan de werkgever ouderschapsverlof weigeren?
Een werkgever kan je nooit weigeren het ouderschapsverlof op te nemen volgens de standaardregeling. Met andere woorden, in een periode van zes maanden mag je dus altijd maximaal de helft van het aantal uren dat je in een week werkt opnemen. De werkgever kan zich wel verzetten als je het ouderschapsverlof op een andere manier wilt opnemen.

(publicatie maart 2008)


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk