INFORMATIERIJK .nl
Oog laseren
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Ooglaseren

 

Wat is ooglaseren?
Lasers worden al enkele jaren toegepast in de oogheelkunde voor het zogenaamde ooglaseren. LASER staat voor "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation" en is eigenlijk een hele dunne felle lichtstraal. Via een microscoop kan deze lichtstraal gericht worden om in het oog een brandplekje te geven of weefsel te snijden.
Deze ooglasers worden zowel toegepast voor oppervlakkige behandelingen van het zogenaamde hoornvlies, als voor diepere behandelingen zoals lens, netvlies en vaatvlies behandelingen.

Welke ooglaser behandelingen zijn er?
Er zijn tegenwoordig vele toepassingen van de lasertechniek in de oogheelkunde. Er zijn dan ook vele behandelingen mogelijk met de ooglaser. De meest bekende ooglaser behandelingen zijn ongetwijfeld de LASIK en LASEK, maar ook behandelingen als EPI-LASIK, Zyoptix, wavefront, Artisan Lens, Bioptics, Conductieve Keratoplastiek, Intacs, Monovision, PRK (Photo Refractieve Keratectomie) zijn bekende oog laser behandelingen. Laat u altijd eerst door een specialist informeren of een ooglaser behandeling wel voor u geschikt is en zo ja welke behandeling dan het beste voor u geschikt is.>>>


 ooglaseren
 
 

Oog laseren vervolg:

Voordelen van ooglaseren?
In vergelijking met een oogoperatie biedt een ooglaser behandeling voordelen. Bij een ooglaser behandeling hoeft het oog niet geopend te worden, waardoor het gevaar op infectie verkleind wordt. Zoals al eerder gezegd wordt er met een zeer dunne lichtstraal zeer nauwkeurig gewerkt. Deze nauwkeurigheid is vaak groter bij een ooglaser behandeling dan bij een reguliere oogoperatie. Hierbij moet wel worden vermeld dat het vergelijken van een reguliere oogoperatie met een ooglaser behandeling niet helemaal een eerlijke vergelijking is omdat ze beiden voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een ander groot voordeel van een ooglaser behandeling is dat de laser behandeling vaak poliklinisch kan gebeuren. De ooglaser behandelingen zijn tegenwoordig ook steeds betaalbaarder geworden en worden dus steeds meer een alternatief voor een bril of contactlenzen.

Nadelen van ooglaseren?
Zoals bij elke behandeling wordt u patiŽnt. U zult vooraf onderzoeken krijgen. U zult een behandeling ondergaan met alle complicaties en ongemakken van dien en er zal nazorg moeten gaan plaatsvinden. De complicaties kunnen verschillen per behandeling dus laat u goed voorlichten door een specialist voor u tot een ooglaser behandeling besluit. Verder kan uw hoornvlies na behandeling met een ooglaser dunner en dus ook kwetsbaarder geworden zijn.
Een laserbehandeling is onomkeerbaar, met andere woorden u kunt na de behandeling niet meer terug kunt naar de situatie van voor de behandeling. Andere nadelen zijn nog dat nog niet van alle behandelingen de lange termijn effecten bekend zijn en dat een arts u nooit vooraf al 100% garantie kan geven op het eindresultaat. Dit laatste geldt natuurlijk bij bijna alle medische behandelingen.

Waar kan ik mijn ogen laten laseren?
Er zijn in Nederland en ook daarbuiten zeer veel betrouwbare ooglaser klinieken en ooglaser praktijken die gebruik maken van de meest geavanceerde technieken ter wereld. Het is dan ook tegenwoordig eenvoudig mogelijk om u van uw bril of contactlenzen te af te helpen door een ooglaser behandeling te overwegen bij zo'n ooglaser kliniek of ooglaser praktijk. U zult de ooglaser advertenties al vast wel hebben zien staan op zowel het internet als in kranten en magazines. Er is voldoende keuze en er is meestal ook wel een ooglaser kliniek bij u in de buurt. Dit kan handig zijn in verband met nazorg. Het is echter wel raadzaam om de diverse behandelingen en klinieken met elkaar te vergelijken, want zowel de behandelingen als de prijzen van de verschillende ooglaser klinieken kunnen erg variŽren.

Wat kost ogen laseren?
De prijzen van de diverse ooglaser klinieken lopen sterk uiteen en zijn natuurlijk ook afhankelijk van het soort ooglaser behandeling. Soms is het goedkoper om een kliniek in het buitenland te overwegen. Met name oogklinieken in Turkije willen nog wel eens aardig aan de weg timmeren op de Nederlandse ooglaser markt. De meningen over buitenlandse ooglaser klinieken zijn nogal verdeeld. De prijzen van de buitenlandse aanbieders kunnen lager liggen dan van de Nederlandse ooglaser klinieken, maar hiertegenover staat dan weer dat de betrouwbaarheid van buitenlandse klinieken zich vaak wat lastiger laat meten en dat er soms nog vraagtekens gezet worden bij het vooronderzoek en nazorg. Deze kritiek is lastig te beoordelen omdat de meningen hierover sterk uiteenlopen. Tijdens het schrijven van dit artikel worden er in het buitenland complete ooglaser behandelingen aangeboden vanaf zo'n 500 euro en in Nederland vanaf zo'n 1000 euro.

Advies:
Raadpleeg altijd meerdere bronnen en laat u altijd eerst door een specialist of meerdere specialisten informeren over welke behandeling voor u het beste geschikt is. Neem zeker geen overhaaste beslissing, het betreft uw gezondheid.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk