INFORMATIERIJK .nl
Montignac dieet
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Het Montignac dieet

 

Het Montignac dieet is niet een dieet in de traditionele betekenis van het woord dieet. Bij een dieet wordt de hoeveelheid voedsel dat we eten beperkt, wat lastig is vol te houden m.n. op de langere termijn. Het Montignac dieet is in dat opzicht anders. Het stelt een evenwichtige oplossing te zijn om gezond en fit te leven. Het idee achter Montignac is om onze eetgewoontes te veranderen. Niet alleen minder te eten maar juist beter te eten door ons voedsel verstandig te kiezen. Soms wordt het Montignac dieet dan ook de Montignac methode genoemd. De methode is vernoemd is naar de Fransman Michel Montignac. >>>


 Montignac dieet
 
 

Montignac dieet vervolg:

Michel Montignac stelt dat niet de calorieen de belangrijkste oorzaak van overgewicht en hoge bloedsuikers zijn, maar een organische wanorde die wordt veroorzaakt door bepaalde voedsel soorten.
Volgens Montignac kan voedsel dat tot dezelfde categorie behoort, zorgen voor een gewichtstoename maar ook voor gewichts afname en wordt dus niet bepaald door calorieen. Het Montignac dieet maakt onderscheid tussen goede koolhydraten en (zoals fruit en volkorenproducten) en slechte koolhydraten (zoals suiker, aardappelen en witbrood). Het Montignac dieet is gebaseerd op genoeg eiwitten, goede koolhydraten, vezelrijke voeding, goede vetten, veel vitaminen en mineralen. Suiker wordt bij dit dieet als heel slecht beschouwd.
Het Montignac dieet bestaat uit eigenlijk uit twee fasen.
De eerste fase in het dieet bestaat uit één stelregel: combineer geen koolhydraten en vetten in één maaltijd. En wanneer u koolhydraten eet, dan altijd alleen maar goede koolhydraten. De bedoeling van deze fase is om snel af te vallen.
De tweede fase is meer gericht op consolidatie. In deze fase mag u kleine overtredingen begaan, bijvoorbeeld het eten van een bruine boterham met kaas. U mag af en toe bijvoorbeeld aardappelen aan uw menu toevoegen, maar dan altijd wel in combinatie met bijvoorbeeld sla zodat de stijging van het bloedsuikergehalte beperkt blijft.
Michel Montignac is een bekende specialist op voedingsgebied. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen en gepubliseerd in 25 landen. Zijn methode is geadopteerd over de hele wereld.
Werkt het Montignac dieet of de Montignac methode? Dat is altijd de vraag bij een dieet. Echter het Montignac dieet is al lang bekend en zijn aanhangers lijken toch steeds weer positief. Alhoewel de wetenschap soms nog steeds een kritische kanttekening plaatst bij dit dieet lijken andere wetenschappelijke onderzoeken veel van Michel Montignacs theorien te bevestigen.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk