INFORMATIERIJK .nl
Lineaire hypotheek
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Lineaire hypotheek

 

Wat is een lineaire hypotheek?
Een lineaire hypotheek is een zogenaamde klassieke hypotheek waarbij de lening gelijkmatig wordt afgelost.

Wat zijn de kenmerken van een lineaire hypotheek?
Bij een lineaire hypotheek wordt de lening gelijkmatig afgelost, dit betekent dat het aflossingdeel iedere maand gelijk is. De verschuldigde rente wordt berekend over het nog openstaande deel van de hypotheek en zal dus, naar gelang er meer is afgelost, afnemen. Hierdoor zullen de bruto maandlasten, die bestaan uit aflossing en rente, in het begin van de looptijd relatief hoog zijn en naar mate de looptijd vorderd dalen.
De lineaire hypotheek is erg geschikt voor diegenen die de maandlast willen zien afnemen.Dit kan bijvoorbeeld gunstig zijn als je van plan bent om in de toekomst minder te gaan werken. De lineaire hypotheek heeft een vaste einddatum en biedt veel zekerheid. Je bent er namelijk zeker van dat je schuld verminderd. Een nadeel kan zijn dat je over het geld dat je in de aflossing steek geen rendement ontvangt, maar daar tegenoverstaat dat je daardoor ook geen risico loopt op een slecht rendement. >>>


 Lineaire hypotheek
 
 

Lineairehypotheek vervolg:

 

Waar kan ik een lineaire hypotheek afsluiten?
De lineaire hypotheek wordt niet vaak meer afgesloten. Toch kan een lineaire hypotheek soms nog wel een goede oplossing zijn. De lineaire hypotheek wordt namelijk nog wel eens aangewend voor leningen waarover je geen renteaftrek (meer) hebt. Er zijn dan ook in Nederland nog diverse hypotheekverstrekkers die een lineaire hypotheek aanbieden. Hier kunt u de lineaire hypotheek berekenen

Algemeen.
Het is voor het afsluiten van een lineaire hypotheek, zoals bij eigenlijk alle hypotheekvormen, verstandig om de diverse hypotheekaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Ga niet zomaar accoord met de eerste beste hypotheek offerte. Het vergelijken van de verschillende hypotheek verstrekkers kan tegenwoordig al snel en eenvoudig via het internet. Veel hypotheek verstrekkers kunnen ook online een offerte leveren. De rentes en voorwaarden, tussen de verschillende hypotheek aanbieders, kunnen nogal verschillen, wat al gauw honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar kan schelen.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk