INFORMATIERIJK .nl
LASIK
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

LASIK ooglaser methode.

 

Wat is LASIK?
LASIK, ook wel de LASIK methode genoemd, is de afkorting voor "Laser Assisted in-Situ Keratomileusis" en is een ooglaser behandeling. Met de LASIK ooglaser behandeling kunnen ogen behandeld worden voor zowel bijziendheid als verziendheid, al of niet in combinatie met een cilinder. De ogen laseren met methode LASIK is een veel toegepaste vorm van behandelen en heeft wereldwijd al miljoenen mensen met succes behandeld.

Wat houdt een LASIK ooglaser behandeling in?
Bij de LASIK ooglaser methode wordt eerst het bovenste laagje van het hoornvlies losgemaakt en omgeklapt. Hierna wordt met behulp van de ooglaser microscopisch kleine hoeveelheden hoornvliesweefsel verdampt. Na de laserbehandeling wordt het flapje weer terug geplaatst. >>>


 LASIK ooglaser methode
 
 

LASIK vervolg:

Wat houdt een LASIK ooglaser behandeling in? (vervolg)
Deze bijna pijnloze behandeling met druppelverdoving duurt circa 2,5 seconden per dioptrie. Dus ook bij hogere sterktes is de behandeling al snel afgerond. De hele procedure duurt ongeveer een kwartier. En daarna is het beeld al scherper. De LASIK-correctie gebeurt poliklinisch, een ziekenhuisopname is niet nodig.
De LASIK methode heeft als voordeel dat er bijna direct zichtbaar resultaat optreedt waardoor er door sommige klinieken beide ogen direct achter elkaar behandeld worden. Een nadeel van de LASIK methode is dat de behandeling kan niet ongedaan gemaakt worden.

Voor wie is de LASIK ooglaser behandeling geschikt?
De LASIK methode is geschikt voor bijzienden en verzienden met een brilsterkte van +circa 4.0 tot circa -10.0 dioptrie en cilindrische afwijkingen tot 6. De kandidaat dient ouder te zijn dan 18 jaar en niet ouder dan 65 jaar. Iedere ooglaser kliniek hanteert zijn eigen leeftijdsgrenzen, de genoemde leeftijden verschillen dus per kliniek. De bijziendheid of verziendheid moet gedurende het laatste jaar stabiel zijn geweest.

Wat zijn de resultaten van een LASIK behandeling?
De resultaten van een LASIK behandeling zijn vrijwel gelijk aan die van een LASEK behandeling. Voordeel van de LASIK behandeling is dat er bijna direct resultaat optreed. De hersteltijd voor bijziendheid is ongeveer een dag, voor verziendheid ongeveer een week. Vanaf de leeftijd van 40 jaar vermindert het zicht dichtbij en kan er een leesbril nodig zijn. Dit wordt veroorzaakt door een verminderde accommodatie en hieraan kan de LASIK ooglaser behandeling niets veranderen.

Complicaties LASIK ooglaser behandeling?
Zoals bij elke medische behandeling kunnen er ook bij de LASIK ooglaser methode complicaties optreden, in sommige gevallen zelfs met blijvende schade. Gelukkig zijn dankzij de moderne technieken die tegenwoordig worden toegepast de kans op complicaties relatief klein. Maar er is altijd een mogelijkheid dat er tijdens of na een oogoperatie iets mis gaat of dat het resultaat achteraf niet aan uw verwachtingen voldoet.
De LASIK ooglaser methode is berucht en beroemd om het flapje dat gesneden moet worden. Dit flapje vormt een extra risico factor ten opzichte van andere ooglaser behandelingen zoals bijvoorbeeld de LASEK ooglaser behandeling. Het flapje kan in geringe verschuiven en zal dan opnieuw glad neergelegd moeten worden. Daarom is controle na de LASIK behandeling zeer belangrijk.

Waar kan ik me voor een LASIK ooglaser behandeling laten behandelen?
Er zijn in Nederland en ook daarbuiten veel ooglaser klinieken en ooglaser praktijken die de LASIK ooglaser behandeling uitvoeren. Er zijn dan ook al wereldwijd miljoenen mensen met succes behandeld met behulp van de LASIK ooglaser methode. Het is echter wel raadzaam om de diverse klinieken en ooglaser praktijken met elkaar te vergelijken, want de prijzen van de verschillende ooglaser klinieken die de LASIK behandeling aanbieden variŽren sterk.

Algemeen
De bovenstaande beschrijving van een LASIK ooglaser behandeling is een algemene beschrijving van wat de LASIK behandeling inhoud. Alle klinieken die de LASIK behandeling uitvoeren hebben hun eigen richtlijnen en procedures die af kunnen wijken van hetgeen hierboven staat vermeld. Raadpleeg dus altijd de behandelende arts of kliniek voor meer specifieke uitleg over wat te verwachten en welke procedures er gevolgd gaan worden.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk