INFORMATIERIJK .nl
Kopen op afbetaling
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Kopen op afbetaling

 

Wat is kopen op afbetaling?
Koop op afbetaling is een bijzondere vorm van de koop. Het is een van de bijzondere overeenkomsten geregeld in boek 7a van het Burgerlijk wetboek. De koper verwerft wel direct de eigendom over het gekochte, maar mag de koopprijs in termijnen betalen. Het verschil met de huurkoop is dat bij die laatste vorm de eigendom pas na betaling van de laatste termijn overgaat op de huurkoper.
Waar kan ik kopen op afbetaling?
Er zijn veel bedrijven die deze vorm van krediet aanbieden. Denk hierbij aan de diverse postorderbedrijven, maar ook bij andere bedrijfstakken als autobedrijven en elektronica speciaalzaken.
Voordeel van kopen op afbetaling?
een groot voordeel van kopen op afbetaling is dat je het te kopen product gelijk 'in huis' hebt en er nog niet (volledig) voor betaald hebt.
Nadeel van kopen op afbetaling?
Er kleven natuurlijk ook nadelen aan kopen op afbetaling. In veel gevallen is de te betalen rente over het aangeschafte product hoog en kan de totaalprijs van het gekochte product na aflossing aanzienlijk hoger liggen dan de oorspronkelijke prijs bij aankoop. >>>


 kopen op afbetaling
 
 

Vervolg kopen op afbetaling:

Aandachtspunten bij kopen op afbetaling.
Het zou natuurlijk mooi zijn als als je het geld voor het aan te schaffen product al klaar hebt liggen, het ook kunt missen en er geen enkele vorm van krediet nodig zou zijn, om het product aan te schaffen. Helaas is dit vaak niet het geval bij deze vorm van krediet en dat is misschien dan ook wel de kracht van deze vorm van lenen. Kopen op afbetaling brengt over het algemeen ook weinig rompslomp met zich mee. Meetal is het een kwestie van bestellen, het juiste kruisje op het bestelformulier invullen en het product is van jou. Toch brengt kopen op afbetaling vaak een hogere vorm van rente met zich mee dan bij andere kredietvormen. Dit renteverschil ten opzichte van andere kredietvormen kan aardig oplopen. Het kan dus dan ook zeker geen kwaad om ook andere kredietvormen te bekijken als een persoonlijke lening of doorlopend krediet voor het besluit te nemen om tot kopen op afbetaling over te gaan. Helaas blijkt nog vaak dat juist zij, die krap bij kas zitten, veel gebruik maken van kopen op afbetaling.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk