INFORMATIERIJK .nl
Haartransplantatie
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
haar transplantatie

Haartransplantatie

 

Wat is een haartransplantatie?
Een haarstransplantatie is het herplaatsen, transplanteren van haarfollikels van de zijkant en achterkant van het hoofd naar de kale of kalende plekken.

Hoe werkt een haartransplantatie?
Bij een haartransplantatie worden de kaalheid resistente haarfollikels herplaatst. Deze kaalheid resistente haarfollikels groeien met name aan de achterkant en zijkant van het hoofd. Dit is vaak ook goed te zien bij met name 'kalende' mannen, waar de bovenkant van het haar meestal is uitgevallen en de zijkanten en achterkant niet aan deze uitval onderhevig lijkt. >>>


 
 

Haartransplantatie vervolg:

Eigenlijk zijn deze haaruitval resistente haarfollikels, haarfollikels die ongevoelig zijn voor dihydrotestosteron, de veroorzaker van erfelijke haaruitval. Na het transplanteren van deze haarfollikels blijven deze follikels ongevoelig voor erfelijke haaruitval en de haren die uit deze follikels groeien zullen dan ook, indien de transplantatie goed is verlopen, niet uitvallen.
In de laatste jaren zijn de haartransplantatie technieken erg verbeterd. Waar vroeger nog stukjes huid met ca. 10 tot 15 haren getransplanteerd werden, wat soms een plukjes effect gaf, wordt er tegenwoordig getransplanteerd met 'grafts' van 1 tot 4 haren, wat een veel natuurlijker effect geeft.
Van nature groeien haren ook uit follikels met groepjes van 1 tot 4 haren. De technieken van tegenwoordig kunnen deze natuurlijke haargroei dan ook al erg mooi nabootsen.

Wat kost een haartransplantatie?
Dat is lastig te zeggen omdat dit afhankelijk is van de behandeling en het aantal haarfollikels dat zal worden getransplanteerd. Bovendien kunnen de prijzen nogal variëren. De prijzen zijn tegenwoordig in ieder geval een stuk lager dan vroeger, dus niet alleen de techniek maar ook de prijzen zijn verbeterd.

Wat zijn de bijwerkingen van een haartransplantatie?
Over het algemeen zijn de bijwerkingen van een transplantatie minimaal.
De meeste bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandeling en kunnen het beste door de behandelend arts worden verteld. Een aantal bekende bijwerkingen van een haartransplantatie zijn:
- tijdelijk haaruitval, tijdelijk dunner worden van het haar
- zwelling van hoofdhuid en/of voorhoofd, deze zwelling verdwijnt meestal al na een paar dagen
- jeuk op de hoofdhuid
- pijn bij eventuele hechtingen.

Er is gedurende de eerste dagen na een haartransplantatie behandeling speciale nazorg nodig. Deze nazorg is van diverse factoren afhankelijk en informatie hierover zal verstrekt moeten worden door de behandelend arts.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk