INFORMATIERIJK .nl
EPI-LASIK
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

EPI-LASIK ooglaser behandeling.

 

Wat is EPI-LASIK?
De EPI-LASIK ooglaser methode is een veilige methode waarmee bijna alle ogen gelaserd kunnen worden. De techniek is een combinatie van de bekende LASIK en LASEK ooglaser behandelingen. De EPI-LASIK behandelmethode wordt inmiddels genoemd als zou het beste van de technieken LASEK en LASIK combineren en wordt steeds populairder.

Wat houdt een EPI-LASIK ooglaser behandeling in?
Bij de LASIK ooglaser methode wordt eerst het bovenste laagje van het hoornvlies losgemaakt en omgeklapt. Dit gesneden flapje groeit echter niet meer volledig vast aan het onderliggende overgebleven hoornvlies. Bij de EPI-LASIK ooglaser techniek wordt ook een flapje gemaakt, maar dit flapje wordt niet losgesneden maar losgetrild van de onderlaag d.m.v. een apparaatje dat een epi-keratoom heet. Deze epi-keratoom haalt alleen maar de meest oppervlakkige epitheellaag los en laat de diepere hoornvlieslagen met rust. >>>


 EPI-LASIK ooglaser behandeling
 
 

EPI-LASIK vervolg:

Wat houdt een EPI-LASIK ooglaser behandeling in? (vervolg)
EPI-LASIK lijkt ook veel op de LASEK methode alleen wordt hier het epitheel, dat is de bovenste cellaag van het hoornvlies, van het hoornvlies losgemaakt en er vanaf geschoven. Bij de LASEK techniek wordt de epitheellaag met alcohol wordt losgeweekt en bij de EPI-LASIK methode wordt dit dus gedaan met behulp van de epikeratoom. Vervolgens wordt met de ooglaser de gewenste afwijking weg gelaserd op het hoornvlies. Nadat de laser het hoornvlies heeft veranderd wordt het superdunne epitheelflapje weer teruggelegd. Hierna werkt het ca. 4 dagen als een levend verbandlaagje terwijl eronder een nieuwe epitheellaag groeit die vastgroeit.
Na de ooglaser behandeling plaatst de arts nog een zachte contactlens om het oog te beschermen. Deze contactlens wordt meestal na circa 7 dagen door de arts ook weer verwijderd.

Voor wie is EPI-LASIK geschikt?
De EPI-LASIK ooglaser methode is de methode bij uitstek voor mensen met droge ogen of een dun hoornvlies, maar is ook ook zeer geschikt voor sporters. Dit met name voor beoefenaars van een contactsport. Er wordt namelijk geen risico gelopen dat het flapje loskomt bij een klap, contact met een bal of ander voorwerp.
De EPI-LASIK behandeling is geschikt voor bijzienden en verzienden met een brilsterkte van circa +3.5 tot circa -9.0 dioptrie, al dan niet gecombineerd met een cilinderafwijking. Deze sterktes zijn indicatief en elke ooglaser kliniek hanteert zijn eigen waardes. Als leeftijdsgrens wordt vaak gesteld dat je ouder dient te zijn dan 18 jaar en niet ouder dient te zijn dan 65 jaar. Deze leeftijdsgrens varieert per ooglaser kliniek. Verder moet de bijziendheid of verziendheid gedurende het laatste jaar stabiel zijn geweest.

Wat zijn de resultaten van een EPI-LASIK behandeling?
De resultaten van een EPI-LASIK ooglaser behandeling zijn gelijk aan die van een LASIK of LASEK behandeling. Echter het helingsproces duurt iets langer, namelijk 5 tot 7 dagen. Dit betekent dat u de eerste 5 tot 7 dagen slechter kunt zien. Hierna neemt de scherpte geleidelijk weer toe.

Wat zijn de complicaties van een EPI-LASIK ooglaser behandeling?
De complicaties van een EPI-LASIK ooglaser behandeling verschillen wel van de reguliere LASIK en LASEK ooglaser methodes. Een nadeel is dat het helingsproces iets langer duurt, namelijk 5 tot 7 dagen en dat de ogen enkele dagen pijnlijk en ge´rriteerd kunnen aanvoelen. Er is echter een kleinere kans op de zogenaamde "hazes". Een haze is een onregelmatige lichtbreking door het hoornvliesoppervlak die als hinderlijk wordt ervaren.

Waar kan ik me met de EPI-LASIK ooglaser methode laten behandelen?
De EPI-LASIK ooglaser methode neemt snel toe in populariteit. Er zijn dan ook al diverse klinieken, zowel in Nederland als daarbuiten, die deze ooglaser techniek toepassen. Het is echter wel raadzaam om de diverse klinieken en ooglaser praktijken met elkaar te vergelijken, want de prijzen van de verschillende ooglaser klinieken die de EPI-LASIK behandeling uitvoeren kunnen erg variŰren.

Algemeen
De bovenstaande beschrijving van een EPI-LASIK ooglaser behandeling is een algemene beschrijving van wat de EPI-LASIK methode inhoud. Alle klinieken die de EPI-LASIK behandeling uitvoeren hebben hun eigen richtlijnen en procedures die af kunnen wijken van hetgeen hierboven staat vermeld.
Raadpleeg dus altijd de behandelende arts of kliniek voor een meer specifieke uitleg over wat te verwachten, welke procedures er gevolgd gaan worden en welke complicaties er op kunnen treden.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk