INFORMATIERIJK .nl
Energielabel voor woningen
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
 

Energielabel voor woningen

 

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel voor woningen, ook wel energie prestatie certificaat genoemd, vertelt ons alles over hoe energiezuinig een woning is. Vanaf 1 januari 2008 zijn woning eigenaren wettelijk verplicht om een energielabel te overhandigen bij zowel de bouw, de verkoop als bij de verhuur van een woning.

Hoe werkt het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft de energieprestatie van de woning weer in de gestandaardiseerde energieklassen. Deze energie klassen lopen van A tot en met G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G staat voor zeer energie onzuinig. De kleuren in het energielabel geven dit ook weer, waarbij de energieklasse A groen is en G rood. Het energielabel is maximaal tien jaar geldig. De bepaling van deze energieklassen is gebaseerd op een berekening die informatie geeft over de hoeveelheid energie die bij een gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Verder geeft het energielabel bij bestaande bouw een indicatie van de mogelijke maatregelen die genomen kunnen worden om de energieprestatie van het gebouw te verbeteren. >>>


 Voip telefonie
 
 

Energielabel voor woningen vervolg:

Doel van het energielabel voor woningen?
Het energielabel is bedoeld om mensen te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor hun huis. Denk hierbij aan isolatie van het dak, de muren, de vloeren en de ramen. Maar ook wordt er gekeken naar de energiezuinigheid van o.a. de cv-ketel en andere vaste installaties. Kopers en huurders kunnen bij hun besluit om een woning te aanvaarden de energieklasse laten meewegen.

Hoe krijg ik een energielabel voor woningen?
Het energielabel voor woningen mag alleen afgegeven worden door een gecertificeerd bedrijf. Er zijn gelukkig zeer veel gecertificeerde bedrijven en adviseurs in Nederland die een energielabel mogen en kunnen afgeven.

Wat kost een energielabel voor woningen?
De prijzen van het afgeven van een energielabel voor gebouwen is afhankelijk van o.a. de grootte van het gebouw of woning waarvoor het energielabel moet worden afgegeven en van het gecertificeerde bedrijf dat de opdracht uitvoert. De gecertificeerde adviseurs mogen zelf de prijs bepalen en deze prijzen verschillen sterk. Vraag daarom bij meerdere adviseurs en gecertificeerde bedrijven vooraf een prijsopgave. Als prijs indicatie moet je toch al gauw rekening houden met een bedrag van honderd euro, oplopend tot een paar honderd euro.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk