INFORMATIERIJK .nl
Calamiteitenverlof
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
calamiteiten verlof

Calamiteitenverlof

 

Wat is Calamiteitenverlof?
Calamiteitenverlof is verlof dat je kunt opnemen als je onverwachts direct vrij moet nemen. Dit kan door verschillende redenen. Bijvoorbeeld als je kind plotseling ziek wordt, maar ook als bijvoorbeeld de waterleiding is gesprongen.

Wanneer hebt je recht op calamiteitenverlof?
Wanneer je werknemer bent en onmiddellijk vrij moet nemen vanwege een onvoorziene persoonlijke omstandigheid, zoals bijvoorbeeld een ziek kind of andere redenen zoals hierboven genoemd, kun je gebruikmaken van calamiteitenverlof en ander kort verzuimverlof. >>>


 
 

Calamiteitenverlof vervolg:

Hoe lang kun je calamiteitenverlof opnemen?
De duur van het calamiteitenverlof is afhankelijk van de reden waarom je het calamiteitenverlof moet opnemen. Dit kan dus variŽren van een paar uur tot een paar dagen. Calamiteiten verlof kan overgaan in kortdurend zorgverlof. Bijvoorbeeld als een thuiswonend kind, partner of ouder plotseling ziek wordt en je dus onverwachts gebruik moet maken van het calamiteiten verlof, dan kun je de eerste dag als calamiteiten verlof opnemen en de vervolg dag(en) als kortdurend zorgverlof. Voor meer informatie over calamiteiten verlof en kortdurend zorgverlof kun je ook terug vinden op de website van bijvoorbeeld postbus 51.

Hoe vraagt je calamiteitenverlof aan?
Calamiteiten verlof kun je uiteraard niet lang van te voren aanvragen. Het gaat hier immers om een onvoorziene persoonlijke omstandigheid. Er wordt door de werkgever wel verwacht dat je dit zo snel mogelijk doorgeeft.

Welke gevolgen heeft calamiteitenverlof voor je inkomen?
De werkgever betaalt het salaris gewoon door tijdens uw calamiteitenverlof. Soms zijn er echter nog andere afspraken gemaakt binnen het bedrijf waar je werkt. Informeer hiernaar bij je werkgever.

(publicatie maart 2008)


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk