INFORMATIERIJK .nl
Au pair
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
Au pair

Au pair

 

Wat is een Au pair?
Een au pair is een persoon die een gezin helpt bij de verzorging van de kinderen en het huishouden voor minimaal een aantal dagen per week. Een au pair is meestal tussen de 17 en 27 jaar oud en kan zowel een jongen als een meisje zijn. Meestal komt een au pair uit het buitenland, maar een au pair kan ook uit Nederland komen.

Waaraan moet een au pair voldoen?
Over het algemeen wordt gesteld dat een au pair aan de volgende voorwaarden moet voldoen:
- Een au pair moet minimaal 18 jaar en maximaal 27 jaar oud zijn. Er zijn landen die andere leeftijdsgrenzen stellen.
- Een au pair mag niet zwanger zijn of al zelf een kind hebben.
- Een au pair mag geen strafblad of crimineel verleden hebben, dit kan hij of zij meestal bevestigen m.b.v. een door de gemeente afgegeven "bewijs van goed gedrag".
- Een au pair in Nederland kan maar 1 maal een Nederlands au pair visa krijgen.
Behalve deze eisen worden er ook een aantal kwaliteiten van een au pair verwacht en daarom moet een au pair kunnen aantonen dat hij of zij affiniteit met kinderen heeft. Meestal worden hier referenties voor afgegeven. >>>


 
 

Au pair vervolg:

Hoe komt u aan een au pair?
Er zijn verschillende manieren om aan een au pair te komen. U kunt namelijk zelf op zoek gaan naar een geschikte au pair, of u schakelt een au pair bemiddelingsbureau in. Er zijn zowel in Nederland als in het buitenland een groot aantal au pair bemiddelingsbureaus aanwezig.

Zelf zoeken naar een geschikte au pair.
Het zelf zoeken naar een au pair betekent dat u behalve het vinden van een geschikte au pair ook nog een aantal andere zaken zelf zal moeten regelen. Meestal wordt deze methode afgeraden omdat er veel minder controle en begeleiding van zowel de au pair als het gastgezin zelf is. Ook bij conflicten heeft u geen steunpunt waarop u terug kunt vallen. Voordeel is natuurlijk wel dat u geen kosten voor het inhuren van een au pair bemiddelingsburo hoeft te betalen.

Het inschakelen van een au pair bemiddelingsbureau.
Het inschakelen van een deskundig au pair bemiddelingsbureau biedt een aantal voordelen, o.a.:
- Begeleiding en advies in het gehele au pair proces.
- Betere controle van de au pair en het gezin.
- Zowel de au pair als het au pair gezin hebben een aanspreekpunt bij problemen maar ook voor advies.
Het nadeel van een au pair bureau kunnen de kosten zijn. Vaak wordt voor de service van een au pair bureau een bedrag van ca. 500 Euro gerekend. Een ander nadeel van au pair bureaus kan zijn dat niet ieder bureau dezelfde goede kwaliteit en goede service levert. Het is dus belangrijk om een goed au pair bemiddelingsburo te kiezen.

Is het in huis nemen van een au pair aftrekbaar van de belasting?
Het in huis nemen van een au pair is vooralsnog (2009) geheel en al niet aftrekbaar van de belasting.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk