INFORMATIERIJK .nl
Annuiteitenhypotheek
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
annuiteiten hypotheek

Annuiteiten hypotheek

 

Wat is een annuiteitenhypotheek?
De annu´teitenhypotheek is ÚÚn van de meer klassieke hypotheekvormen, waarbij de bruto maandlasten gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk blijven, maar de samenstelling van de bruto maandlasten kunnen variŰren.
Het bedrag dat je elke maand betaalt, wordt de annu´teit genoemd.
De bruto maandlasten bestaan over het algemeen uit een rentedeel en aflossingsdeel. Bij een annuiteitenhypotheek is het aflossingsdeel in het begin zeer laag en neemt toe naarmate de looptijd van de lening verstrijkt. Het rentedeel doet eigenlijk het omgekeerde, dit is bij aanvang van de looptijd relatief hoog en naarmate de looptijd verstrijkt wordt dit lager.
De gedachte hierachter is dat er bij aanvang van de hypotheek veel rente kan worden afgetrokken waardoor de netto maandlasten zullen dalen en naarmate de looptijd verstrijkt zullen de netto lasten stijgen maar kan dit weer gecompenseerd worden door de geldontwaarding en eventuele salarisstijgingen. >>>


 
 

Annuiteitenhypotheek vervolg:

 

Wat zijn de kenmerken van een annuiteiten hypotheek?
De hypotheekschuld wordt afgelost.
De annuiteitenhypotheek heeft een vaste einddatum.
De bruto maandlasten blijven gelijk, de netto maandlasten stijgen gedurende de looptijd.
Een annu´teitenhypotheek heeft geen ingebouwde veiligheid tegen renteverhogingen.

De annuiteitenhypotheek en de belasting?
Een annuiteiten hypotheek is fiscaal gezien vaak minder gunstig dan andere hypotheekvormen, omdat je aan het begin van de looptijd de meeste belastingaftrek hebt terwijl je dan juist minder belasting betaalt. Het fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt.

Waar kan ik een annuiteiten hypotheek afsluiten?
Deze hypotheekvorm valt onder de klassieke hypotheken en wordt niet erg vaak meer afgesloten, maar kan soms toch een goede oplossing zijn. Er zijn dan ook nog verschillende hypotheekverstrekkers die deze hypotheekvorm aanbieden.

Algemeen.
Het is bij een annuiteiten hypotheek, zoals bij eigenlijk alle hypotheekvormen, verstandig om de verschillende hypotheekaanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan tegenwoordig al snel en eenvoudig via het internet zoals bijvoorbeeld bij annuiteitenhypotheek vergelijker Rente Annuiteitenhypotheek .nl. Veel hypotheek verstrekkers kunnen ook online een offerte leveren. De rentes en voorwaarden, tussen de verschillende hypotheek aanbieders, kunnen nogal verschillen, wat al gauw honderden tot zelfs duizenden euro's per jaar kan schelen.


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk