INFORMATIERIJK .nl
Adoptieverlof
Rijk aan informatie

 Menu

 Informatie

  ...


 Hoofdindex
adoptie verlof

Adoptieverlof

 

Wat is Adoptieverlof?
Adoptieverlof, ook wel pleegzorgverlof genoemd, is verlof dat je kunt opnemen als je een kind adopteert of als je een pleegkind opneemt in jouw gezin.

Wanneer heb je recht op adoptieverlof?
Je hebt recht op adoptieverlof een kind adopteert en werknemer bent. Adoptie verlof kan door beide ouders worden opgenomen. Bij adoptie van meerdere kinderen tegelijkertijd kun je maar één keer adoptieverlof opnemen. Je kunt geen adoptieverlof opnemen als het geadopteerde kind al langer dan zestien weken in het gezin is opgenomen voordat het officieel geadopteerd wordt. Ook bij het opnemen van pleegkinderen kun je adoptieverlof opnemen. >>>


 
 

Adoptieverlof vervolg:

Hoe vraagt je adoptieverlof aan?
Adoptieverlof moet worden aangevraagd bij de werkgever. Je moet dit minimaal drie weken voordat je het verlof wilt laten ingaan aanvragen. Als je de exacte datum van adoptie pas kort van te voren weet, kun je het ook later aanvragen. De werkgever moet de aanvraag naar het UWV sturen. Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen) is uiteindelijk de instantie dat, tijdens het adoptieverlof, een uitkering zal doen ter hoogte van je salaris. Er is natuurlijk wel een maximum verbonden aan deze uitkering.

Kun je adoptieverlof in delen opnemen?
Volgens de huidige regelingen is dat niet mogelijk. je moet de vier weken achter elkaar opnemen binnen een periode van achttien weken. Voor de meest actuele informatie verwijzen we je graag door naar de website van postbus 51 of naar een van de verschillende adoptie bureaus die Nederland rijk is.

(publicatie maart 2008)


   

Raadgeving: Hoewel wij onze uiterste best doen om de informatie correct te krijgen en actueel te houden, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Het is daarom van groot belang dat u meerdere bronnen raadpleegt voor u een beslissing neemt op basis van informatie verstrekt door deze website 'Informatierijk.nl'. Voor U gebruik gaat maken van de informatie op deze site verwijzen wij u graag naar de disclaimer link onderaan de pagina.

2007 - 2010 Informatierijk